DATE: 4. veljače 2017
TIME: 22:00
LOCATION: Sv. Antona 15, Novigrad
VENUE: Booze and Blues Novigrad
MusiCity (Groove) 4. veljače 2017

Booze and Blues Novigrad MusiCity (Groove)

Booze and Blues Novigrad nastavlja veljaču pod okriljem karnevala. Pridružite nam se u subotu u 22:00 na drugom Carnival Editionu, kojeg će začiniti grupa MusiCity Groove!

Grupu MusiCity (Groove) čine iskusni pulski glazbenici, znani po svom djelovanju i u nekim drugim projektima i glazbenim stilovima. Njihovi su se glazbeni putovi i suradnje i ranije križali, tako da im nije bilo teško okupiti se u ovom glazbenom projektu.

Iz imena banda da se razaznati da je u pitanju urbana glazba i repertoar za koji se može reći da je prvenstveno namjenjen „klupskoj“ sceni.

Preciznije, radi se o „groove“ glazbi, zapravo fuziji različitih stilskih žanrova sa snažnom ritmičkom podlogom koja je pod utjecajem funk-a. Ovo uključuje mnoge različite glazbene stilove poput latin rocka, soft jazza, funk rocka, jazz fussiona, soula, bluesa, izvedene na unificirani stilski način. Dakle, MusiCity (Groove) svira covere znanih skladbi, obrađene u vlastitim aranžmanima i već navedenoj „groove“ varijanti, u vrlo osobno obojanoj izvedbi.  Repertoar čine obrade autora i izvođača poput C. Santana-e, G. Benson-a, Hebb-a, Sade, S. Wonder-a, P.W.Ellis-a….

Također grupa MusiCity (Groove) upravo radi na stvaranju nosača zvuka, s vlastitom autorskom glazbom koja također ima sve gore navedene karakteristike.

S instrumentalne strane, kao specifičnost, valja posebno istaći flautu koja je glavni lead instrument, što je izuzetna rijetkost pri izvođenju ovakvog tipa glazbe.

Članovi:

Samanta Stell – flauta (prateći vokali, klavijature)

Damir Vukelja – gitara

Vedran Vojnić – bubnjevi (udaraljke, prateći vokali)

Saša Ligutić – bas gitara

Petar Kordić – glavni vokal

Ulaz je besplatan, a parking osiguran!

2017 BOOZE AND BLUES © ALL RIGHTS RESERVED. Impressum